Εμείς & τα Νέα μας


Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια!

2015-07-05 16:01

Τέτοια μέρα – τέτοια λόγια! (φωτό)

Κατά καιρούς δείχνω και εκθειάζω τις ομορφιές τις Μαραθούσας. Αλλά, μπορεί οι  ομορφιές  στην Μαραθούσα να περισέβουν όμως κάποιοι γουστάρουν να την βανδαλίζουν. Ναι –ναι κι εδώ, στη Μαραθούσα, η ασέβεια στη φύση, καλά κρατάει.  Λίγο έξω από τη Μαραθούσα, μια ανάσα από τον οικισμό, στο τοπωνύμιο «Υπερχείλιση» (και όχι μόνο) δίπλα στο ποτάμι, κοντά στη βρύση, σημείο που αποτελεί επιλογή και των παιδιών για παιχνίδι, ο χώρος μετατράπηκε σε απέραντο σκουπιδότοπο, που ντρέπεται κανείς και μόνο που τον αντικρίζει.

Δείτε τι άφησαν πίσω τους, κάποιοι, που ήθελαν να απαλλαγούν από την άχρηστη τηλεόραση τους, τα σπασμένα καφάσια τους, τα παλιά πατάκια του αυτοκινήτου τους κ.α.

Δείτε με τι ρυπαίνουν κάποιοι άλλοι, τη γη μας! Ξέχασαν να μαζέψουν τα σκουπίδια τους (σακιά και μπιντόνια) από τα φάρμακα  τους…. Υπόψη: για τη ρύπανση πρασίνου επιβάλλεται πρόστιμο από 150ε έως 1500ε, αλλά σε περίπτωση περιβαλλοντικής επιβάρυνσης επιβάλλονται ακόμα μεγαλύτερα πρόστιμα….

Και δυστυχώς, δείτε τι άφησαν πίσω τους κάποιοι άλλοι…. που βρήκαν τόπο και χώρο να ξεφορτωθούν τις ασχήμιες της ανακαίνισης που πραγματοποίησαν σε κοινοτικό κτήριο (!)…..Θυμίζουμε ότι, εγκατάλειψη άχρηστων υλικών από εργολάβους, έχει πρόστιμο από 50ε έως 1500ε.

Και βέβαια, μπορεί να έχουν οι κάτοικοι το μερίδιο τους σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, αλλά για δεστε και τον τεράστιο κάδο απορρυμμάτων που βρίσκεται στο χώρο. Τίγκα!  Πιο τίγκα δεν γίνεται. Δεν χωράει ούτε μια σακούλα! Άραγε από πότε έχουν να τον αδειάσουν οι αρμόδιοι-υπεύθυνοι; Δυστυχώς, κακιά, πολύ κακιά συνήθεια το βρόμισμα της φύσης και η ανευθυνότητα!  

Όποιος έχει μερίδιο ευθύνης για αυτή τη ντροπή, ας φροντίσει άμεσα να κάνει κάτι. Αν είσαι κάτοικος-υπεύθυνος πάρε τα σκουπίδια σου και φύλαξε τα στην αυλή σου, στο σπίτι σου….και όχι στο σπίτι μας, που είναι η φύση! Κι αν είσαι αρμόδιος-υπεύθυνος κάνε επιτέλους αυτά που πρέπει να κάνεις. Κι όλα αυτά, διότι εσύ κάτοικε-υπεύθυνε και εσύ αρμόδιε-υπεύθυνε, εκτός από δικαιώματα, έχεις και υποχρεώσεις!

Και φυσικά, θα ήταν μεγάλη παράληψη, να μην γίνει μνεία και στην περιβόητη βρύση που υπάρχει στο χώρο. Βρύση, χωρίς ρολόι! Βρύση που τρέχει συνέχεια! Βρύση, που το νερό της δεν είναι από κάποια πηγή, αλλά από τη δεξαμενή που πίνουμε νερό και χάνεται! Βρύση που αρκετοί κάτοικοι την  χρησιμοποιούν για να γεμίζουν τα βυτία τους (δωρεάν) και να ποτίζουν τα χωράφια τους, τα περιβόλια τους (δωρεάν)! Και βέβαια, ας αφιερώσουμε λίγες γραμμές και στην καλαισθησία! Ωραία εικόνα ε; κάτι σαν αρχαίο γλυπτό…. η, σύγχρονη αφηρημένη τέχνη! Ντροπή! Και ας μην πούμε πάλι ότι φταίει το «κράτος». Με τόσα μαστόρια που έχουμε…..ένα λιθαράκι να έβαζε ο καθένας θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα!

Σε αυτό το σπάνιο τόπο, που η φύση το προίκισε ιδιαίτερα, είναι γεγονός ότι κάποιοι δεν τον σέβονται και δεν τον προστατεύουν, ενώ οι αρμόδιοι – υπεύθυνοι  αδιαφορούν! Όλες οι φωτογραφίες ελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, 4 Ιουλίου 2015.

 

Αγαπητοί συχωριανοί και φίλοι,

η Γη πηγαίνει όλο και πιο κοντά στην καταστροφή. Αυτό είναι δικό μας φταίξιμο. Εμείς την μολύναμε. Αφού πλέον δεν μπορούμε να τη σώσουμε, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να γλυτώσουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι προλαβαίνουμε. Χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό να αποκτήσουμε την απαιτούμενη ωριμότητα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε τον πλανήτη Γη σε ασφαλή πορεία. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε η παραμικρή πιθανότητα αποτυχίας, γιατί δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία. Aλλωστε καταστρέφοντας τη ΓΗ είναι σαν να καταστρέφουμε το σπίτι μας!

Αν δείξουμε ατολμία και αφήσουμε τα πράγματα ανεξέλεγκτα, τότε είναι, σχεδόν βέβαιο ότι θα εισπράξουμε και το ανάλογο κόστος.

Μπορεί, για αυτήν την καταστροφή  κάποιοι να είναι πιο υπεύθυνοι από άλλους , αλλά τελικά όλοι μας κάνουμε ζημιά , έστω και μικρή. Παρ' όλα αυτά είναι στο χέρι μας να σώσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, και ενδεχομένως και όλης της ανθρωπότητας.

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ!  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!

—————

Πίσω